Tørklæde – 100% yakuld koksgrå

LUKSUS TØRKLÆDE

Koksgråt unisex halstørklæde i 100% yak uld, super kvalitet til dig der kun vil have det allerbedste. Yak uld er noget af det varmeste uld du kan få, og så er det er tilmed super blødt og åndbart.

799,00 kr.

På lager

Beskrivelse

ÅNDBART TØRKLÆDE

Super blødt og lækkert ribstrikket tørklæde i 100% bæredygtig yak uld. Aspen Yak tørklæde er både til mænd og kvinder, det måler 180 cm x 26 cm. Tørklædet kommer i to flotte naturfarvede nuancer, her en koksgrå meleret, men det fåes også i en lys grå.

Yakuld er et meget eksklusivt naturmateriale, der på grund af uldens specielle struktur, er ekstra blødt og åndbart. Det er tørklædet til dig, der vil have det bedste.

I samme gode yak kvalitet finder du Aspen Yak beanie/hue. Se alle Aspen Yak modeller her.

Er du mere til store tørklæder og flere farver, så tag et kik på Aspen serien i 10% kashmir og 90% RWS certificeret ekstrafin merinould. Se hele Aspen serien her.

Yak uld kommer fra yakoksen, der lever på plateauerne i Himalayabjergene. For at kunne klare vinterens bidende kulde, har yakoksen udviklet en fin underuld, der isolerer den mod de ekstreme kuldegrader. Det er kun denne fine underuld, som anvendes til tekstilproduktion. Underuldens fibre har en diameter på mellem 18 og 20 mikrometer. Til sammenligning ligger kashmir fibre på mellem 12,5 og 19 mikrometer. Yakuldens hårstruktur er anderledes en normal uld, derfor vil den føles blødere end normal uld. Yak uld er 30% varmere end normalt uld og mere åndbar.

En yakokse producerer ca. 100 g. uld om året, et tørklæde som dette vejer ca. 140 g. Så det er mere end et årsværk for en enkelt okse, at få lavet uld til eet tørklæde.

Yakulden kommer fra SHOKAY, der en bæredygtig tekstilvirksomhed, hvor yakfibrene købes direkte fra de tibetanske hyrder, hvilket gør, at hyrderne er i stand til at tjene til et bæredygtigt liv og samtidig bevare deres traditionelle livsstil. SHOKAY hjælper hyrderne med at danne kooperativer og de støtter bæredygtighed, miljø hensyn og empowerment af kvinder og unge. 

Yderligere information

Vægt 0,2 kg
Farve

Andre varer du måske kunne være interesseret