Beanie – 100% yakuld lysegrå meleret

BLØD BEANIE/HUE

Hue i åndbar uld, luksus kvalitet i 100% bæredygtig yakuld. Unisex hue/beanie i meget blød strik. 

349,00 kr.

På lager

Beskrivelse

ÅNDBAR BEANIE I LUKSUS ULD

Ribstrikket hue/beanie med foldet kant. Tynd lun hue/beanie, lavet i 100% blød og varm yak uld. Yakulden er både varmere og blødere end almindeligt uld og mere åndbar, yakuld minder om kashmir i sin blødhed. Du får her en eksklusiv og bæredygtig kvalitet.

Aspen beanie er unisex og sidder godt på alle hovedstørrelser på grund af ribstrukturen. Du kan bruge huen helt uden fold, hvis du gerne vil have en hue der fylder lidt bagtil, eller du kan have 1 eller 2 folder, alt efter hvor stor du vil have din hue/beanie. Modellen på billedet har huen foldet henholdsvis 1 og 2 gange. Huen er forholdsvis tynd, så du kan have den på under en cykelhjelm…hvis du bruger sådan en.

Yak uld kommer fra yakoksen, der lever i Himalayabjergene. For at kunne klare vinterens bidende kulde, har yakoksen udviklet en fin underuld, der isolerer den mod de ekstreme kuldegrader. Det er kun denne fine underuld, som anvendes til tekstilproduktion. Underuldens fibre har en diameter på mellem 18 og 20 mikrometer. Til sammenligning ligger kashmir fibre på mellem 12,5 og 19 mikrometer. Yakuldens hårstruktur er anderledes en normal uld, derfor vil den føles blødere end normal uld. Yak uld er 30% varmere end normalt uld og mere åndbar.

Hver yakokse producerer hvert år kun omkring kun 100 g. af den fine underuld, som er brugt her! Denne hue vejer ca 40 g.

Yakulden kommer fra SHOKAY, der en bæredygtig tekstilvirksomhed, hvor yakfibrene købes direkte fra de tibetanske hyrder, hvilket gør, at hyrderne er i stand til at tjene til et bæredygtigt liv og samtidig bevare deres traditionelle livsstil. SHOKAY hjælper hyrderne med at danne kooperativer og de støtter bæredygtighed, miljø hensyn og empowerment af kvinder og unge. 

I samme gode yak kvalitet finder du Aspen Yak tørklæde. Aspen Yak kommer i to farver, en varm grå og en flot koksgrå. Se alle Aspen Yak modeller her.

Er du mere til store tørklæder og flere farver, så tag et kik på Aspen serien i 10% kashmir og 90% RWS certificeret ekstrafin merinould. Se hele Aspen serien her.

Yderligere information

Vægt 0,1 kg
Farve

,

Andre varer du måske kunne være interesseret